perjantai 31. tammikuuta 2014

Digitaalisten pelien viidakossa





Tällä kerralla paikalle pääsi vain kaksi kerholaista, mutta ei se menoa haitannut.
Sen vuoksi jouduimme kuitenkin vähän soveltamaan aiemmin suunnitellusta, mutta aikaan saatin silti paljon ja pelit tulivat varmasti tutuiksi.
Kerho alkoi taas mediaviikon tarkastelulla, hirveästi mitään erikoista ei ollut tapahtunut, mutta puhelinta ja tietokonetta kyllä käytettiin päivittäin. 



Sitten mentiin päivän aiheeseen eli peleihin. Ensimmäisenä tehtävänä oli suunnitella oma digitaalinen peli. Koska tehtävä oli vähän vaikea aloitettiin perusasioista. Mikä on pelin idea? Onko peli kenties seikkailupeli, tasohyppelypeli vai rakennuspeli? Minkälaisia hahmoja ja paikkoja pelissä on? 
Meidän kerhon peli on nimeltään Save Your Friend ja siinä Missi kissan täytyy lähteä pelastamaan ystäväänsä, jonka pahis on siepannut. Missi etsii matkallaan kiviä, jotka johdattavat hänet, tehtävien jälkeen, eteenpäin matkalla. 





Pelille tehtiin myös esittely paperille ja hahmoista piirrettiin kuvat. Ainakin ohjaajan mielestä pelistä tuli todella hieno ja oli hauskaa päästä vähäksi aikaa pelisuunnittelijan saappaisiin.







Seuraavaksi oli tehtävänä kirjoittaa arvostelu omasta lempipelistään. 
Mikä pelin idea on? Mikä siinä on parasta? Entä mitä kehitettävää olisi?
Lopuksi peleille vielä annettiin kouluarvosana. Molemmat arvostellut pelit saivat kehuja ja hyvät arvosanat.






Arvosteluihin lisättiin myös kuvia ja valmiit työt ovat kyllä hienoja!





Koska aikaa jäi, tutustuimme erilaisiin digitaalisiin peleihin. Katsoimme mm. pelien esittelytrailereita ja loppuajan sai myös käyttää tietokoneella pelaamiseen.
Mutta totta kai pitää miettiä myös pelaamisen haittapuolia; pelaaminen on hauskaa kunhan vain muistaa pitää rajat. Onneksi kerholaiset osaavat pelata kohtuudella ja tietävät kyllä mitä seuraa jos ruutua tuijottaa liian kauan: vähintäänkin päänsärkyä.

Ensi kerralla sitten päästään kuvailemaan, toivottavasti kaikki pääsisivät silloin paikalle.Ensi viikolla siis nähdään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti